Välkommen hem till oss!

På Hoby Kulle Herrgård bor idag Benjamin och Tove tillsammans med storpudeln Boss sedan mars 2019.

På representationsvåningen i herrgården har tiden stått stilla och antika möbler ihop med gamla porträtt klär väggarna i det gamla vardagsrummet, där finns även en original kakelugnen från 1846 kvar. Handmålade väggar, spegelsal samt tygtapeter är återskapat som salarna och rummen kan ha sett ut 1846 när herrgården byggdes.

På översta våningen i herrgården finns fyra Bed & Breakfast rum där stilen från 1800-talet går hand i hand med år 2020. Att mixa stilar, färg och former har alltid varit ett intresse och rummen och inredningen ändras ständigt.

På gården finns även ett orangeri med mat och dryckesservering och en flygelbyggnad att hyra som ett sommarhus för större sällskap och familjer.Historia


Kom och ta del av en historia om olika verksamheter, starka kärlekshistorier, vikingagravar, spöken och oförklarliga dödsfall som har präglat Hoby Kulle i över 300 år.

Sedan 1000-talet då aposteln Igino kom till platsen började det att firas midsommar på Hoby Kulle till Iginos ära. Midsommar fortsatte att firas på Hoby Kulle i nästan 1000 år.
Den gamla mangårdsbyggnaden brann ner i början av 1800-talet. Den nya uppfördes i mitten av 1800-talet och omgärdas av både stark romantik och ond bråd död.


Hoby Kulle idag


Nu skriver Hoby Kulle Herrgård ett nytt kapitel. 
Familjen Forsman har tagit över stafettpinnen med att vidareutveckla Herrgården. Familjen Forsman har sina rötter i Blekinge där man ägt den så kallade "Riksdagsmannagården" i Hasselstad, Ronneby i 7 generationer. Det brinnande intresset av att bevara gamla miljöer kommer nu förenas med möjligheterna till en mötesplats för näringsliv och privatpersoner, i Blekinge.Varmt välkomna att besöka oss under 2021! 


Bokning
info@hobykulleherrgard.se

Adress
Hobykullsvägen 7
372 62, Bräkne-hoby